Testimonials

Meertien - nadat ik aan een fikse hernia was geopereerd en voorzichtig probeerde om mijn oude leef- en sportpatroon op te pakken, heb ik met annemieke intensief getraind om mijn lijf weer soepel en sterk te krijgen. annemieke heeft me hierin geweldig begeleid! allereerst was daar haar grote kennis van het menselijk lichaam. door uitgekiende oefeningen lukte het haar om mijn spieren weer sterk te krijgen. minstens zo belangrijk was haar mentale begeleiding. annemieke deed veel meer dan enkel mijn lijf te revalideren. ze heeft me laten zien en voelen hoe ik wat prettiger, wat milder met mezelf kan omgaan. daar ben ik haar heel dankbaar voor! voeg hier nog haar kleurrijke, gedreven en humorvolle persoonlijkheid bij en je hebt een uiterst professionele en kundige pilatus-instructeur.

Anke - ik kijk er iedere keer weer naar uit om naar de 1 op 1 les van Annemieke te gaan. Haar volledige aandacht en persoonlijke begeleiding passen bij wat ik nodig heb om me weer goed te voelen in mijn lijf. Zij heeft mij enorm geholpen om de klachten van mijn schouder en nek te doen verminderen. Door me bewust te maken van de gewrichten, spieren en de bewegingen heeft Annemieke me geleerd hoe ik me weer soepel en makkelijk kan bewegen.

Tonnis - ik kwam met klachten aan polsen, armen, nek en schouder bij Annemieke. Na een korte mondelinge intake vervolgde zij met een manuele intake. Puur op gevoel wist ze feilloos aan geven waar ik klachten had. Iets met spiertonus oid, maar zeer verwonderlijk voor mij. Ze had daarbij aandacht voor mijn hele lichaam, niet alleen voor de pijnlijke plekken.
De tien behandelingen erna gaf ze duidelijk blijk van veel kennis van het lichaam, de bewegingen, de spieren en hoe daar mee om te gaan. Vooral de combinatie van shiatsu en pilates op de apparaten maakte de behandeling tot een succes. Dat is volgens mij ook de kracht van Annemieke. Ze heeft veel kennis van verschillende methodieken en weet die feilloos met elkaar te combineren voor het optimale resultaat.

Ellen - Door pijn in mijn onderrug die niet overging ben ik bij Annemieke terecht gekomen. Annemieke liet mij de juiste oefeningen doen, waardoor al snel de pijn wegging. Nu mijn rugpijn allang weg is neem ik nog steeds regelmatig een priveles van Annemieke. Na elke les voel ik dat alle onderdelen van mijn lichaam gewerkt hebben, wat me een heel sterk gevoel geeft. Annemieke heeft een waanzinnige flow in haar lessen. Nooit is een les saai. Met aandacht en perfectie legt ze de oefeningen uit. Ze laat je bewegingen echt voelen, waardoor ik nu veel bewuster met mijn lichaam en houding om ga. Als ik een tijdje niet ben geweest ga ik de lessen missen ook omdat het gewoon echt leuk is!

Deborah - Drie jaar lang heb ik zowel Annemieke's shiatsulessen als verschillende workshops van haar bij mogen wonen.
Haar reusachtige kennis over alle puzzelstukjes die tezamen ons lichaam, het stoffelijk deel van ons wezen vormgeven, weet ze op aanstekelijke wijze op je over te brengen. Ze neemt je mee op ontdekkingsreis wanneer je je eigen lever poetst, het gewicht van je schouders wegspoelt met een virtuele spons, het ritme van je botten voelt in de beweging of het pulseren van verschillende weefsels bij aanraking. Kennis wordt ervaring en blijft je om die reden bij.

Evelien - 3 maanden na mijn bevalling nam ik voor het eerst deel aan een Pilates-les van Annemieke Jonas. Van spierkracht was bij mij op dat moment nauwelijks sprake en mijn conditie stond op een bijzonder laag pitje. Die eerste les was dan ook behoorlijk pittig maar ik was wel meteen ‘hooked’ door haar manier van lesgeven. Annemieke is gedreven maar humorvol, aandachtig en ze houdt een waanzinnige flow in haar lessen. Sommige oefeningen had ik na 3 weken onder de knie, over anderen heb ik maanden gedaan maar dat was geen bezwaar; de combinatie van een goed te volgen basis en zwaardere oefeningen maakt dat elke les opnieuw uitdagend is. Daarbij komt dat Annemieke geregeld nieuwe oefeningen aan haar repertoire toevoegt waardoor de lessen nooit voorspelbaar zijn. Het feit dat ze in een drukbezochte groepsles oog heeft voor iedereen is ronduit indrukwekkend; het voelt vaak alsof je one-on-one les krijgt. Ze draagt er voortdurend zorg voor dat je de oefeningen exact uitvoert; de aanpassingen die ze je laat maken zijn essentieel want het scheelt soms maar centimeters tussen effectief en ineffectief trainen. Ik volg nu bijna anderhalf jaar de lessen van Annemieke en het resultaat is dat ik een veel betere conditie en meer spierkracht heb dan ooit tevoren en mijn figuur is eerlijk gezegd beter dan voor mijn zwangerschap en zo zag ik op 23 augustus j.l. op mijn trouwdag mooier uit dat ik had kunnen bedenken. Bovenal ga ik door wat ik bij haar heb geleerd bewuster om met mijn lichaam en dat is iets waar ik elke dag profijt van heb.